- +2 punkty w milionerowych w dalszym ciągu są przyznawane, ale tylko dla odpowiedzi udzielonych przed pojawieniem się tekstu „Pospieszcie sie” (czyli w połowie czasu)
- cyfry w podpowiedziach są teraz dla odmiany maskowane znaczkiem gwiazdki „*” - jeśli chcecie wrócić do poprzedniego stanu lub wolicie inne znaczki (zastanawiałem się nad „#”, ale zostawia on zbyt mało pustej przestrzeni na ekranie przez co zlewa się z resztą tekstu oraz bramki ircowe traktują go jak nazwę kanału i robią linki), to piszcie śmiało
- w pytaniach pomieszanych, które przyjęliśmy zaczynać jako „Rozszyfruj i odpowiedz:” na koniec pytania będzie ujawniane oryginalne pytanie (niektórzy skarżyli się, że nie mogli odgadnąć rozsypanki, a i łatwiej błąd wychwycić)
- wyróżnione i punktowane będą teraz quizpoty wielokrotne, ale nie chodzi o quizpota za quizpotem, a quizpoty, dla których szybkość/czas>2 - tak, zdarzały się takie, teraz będą one nagradzane dodatkowym punktem (mnożnik 3 póki co się nie trafił jeszcze, ale najwyższy wyniósł aż 2,728)
- dodałem polecenie !wyniki (można podać jako argument nick lub miejsce), które wyświetla na kanale ranking wszystkich najlepszych miesięcznych wyników graczy z Top10 (zawiera ranking Top100) (statystyka ta jest aktualizowana ręcznie)
- dodałem by w poleceniu !quizpl wyświetlało oprócz czasu ile istnieje kanał także łączną liczbę punktów, zadanych pytań, błędnych odpowiedzi itd. - to samo co przy podsumowaniu dziennym/miesięcznym, ale od mniej więcej od początku istnienia kanału (nie wszystko od początku bot zliczał)
- trochę przyspieszone zostało wyświetlanie kolejnych pytań oraz dłuższy czas pauzy po pytaniu familiadowym (aby bot się odlagował) będzie tylko, jeśli pojawiły się jakieś odpowiedzi
- zmiana ta pojawiła się wcześniej, ale przypomnę, że możecie w bocie odpowiadać także z polskimi znakami diakrytycznymi (ęóąśłżźćń - UTF8)
Dodałem na forum także skorowidz punktacji za różne rodzaje pytań > skorowidz.
Do punktacji z czerwca oraz ogólnej dodane zostały wyniki z tegorocznego quizu jubileuszowego.