W końcu zabrałem się za wyłonienie dawno zapowiadanej grupy „Quizowygrywaczy”.
Osoby te podobnie jak „Quizopisarze” są wyróżniane znaczkiem "Q" (
) w rankingu:
- quizowym - wygrane 20+ premier lub 60+ miejsc I-IV (IV to bonusowe), oraz
- quizbotowym - wygrane 6+ Top10 (z min. 1000 punktów) lub 3+ wyniki w
Top100 najlepszych wyników Top10 z min. 3000 punktów, lub zebrane 20000+ punktów we wszystkich Top10 gracza (punkty spoza Top10 nie liczą się)
Parametry starałem się dobrać, by były odpowiednikami tych dla „Quizopisarzy”, przy czym tutaj nakład pracy i czas poświęcony na pisanie quizów zastąpiony został czasem spędzonym na kanale i aktywnością.
Łączona lista oznaczonych osób (niektóre z nich są także „Quizopisarzami”, a nawet już „Supergraczami”):
29 osób:
eggrodd,
wilk,
litlegirl,
Yoel,
Julek,
Areylena,
dlv,
karramba,
_zztop_,
KrzS,
karolajn,
shannon,
goniec_polski,
gnite,
beliahr,
rx,
Andrrew,
Witch,
Wakko,
bigogr,
Widmowy_Jack,
mskins,
oyey,
Scatterheart,
Gaxy,
Plati,
AdamZ,
^Hiro^,
s0me0neDokładny podział kto za co możecie znaleźć rozwijając listy w
rekordach kanałowych.
Zasady przyznawania możecie znaleźć też w
regulaminie.
Rangi „Q” z założenia mają być łatwiejsze do zdobycia niż osiągnięcie „Supergracza”, a jednocześnie jednak wymagające nieco zżycia z kanałem.
Grupa na forum już została zrobiona, kolorki na Discordzie dodane, zostały jeszcze dopisy w quizbocie, by również te osoby otrzymywały autovoice (+v) i miały dostęp do kilku poleceń kanałowych jak !voice, !devoice. !rvoice i !topic (
opis poleceń) oraz aktualizacje w paru innych miejscach na forum.
Na forum jest pewne ograniczenie, bo pozwala ono tylko na wyświetlenie dwóch rang: jednej za liczbę napisanych postów i indywidualnej (która jest modyfikacją forum - normalnie tylko jedna z nich może się jednocześnie wyświetlać), więc przyjąłem, że jeśli ktoś jest w obu, to ranga „Quizopisarza” będzie przeważała (rangi są ustawiane tak: Quizowygrywacz < Quizopisarz < Supergracz < Operator).