#52 napisany przez wilk » poniedziałek, 20 października 2008, 21:12
W chwili obecnej quizbota nie ma i nie jestem w stanie przewidzieć jego powrotu. Z niewiadomego powodu w sobotę po północy padły sesje i nie jestem w stanie się zalogować na konto, nawet by odzyskać jakiekolwiek pliki punktacją. Napisałem dwa maile do administratora serwera i póki co wciąż czekam na odpowiedź z wyjaśnieniami. Istnieje możliwość uruchomienia quizbota na innym serwerze, ale posiadałby zupełnie pustą punktację (no może poza globalnymi punktami), wyczyszczone rekordy i utracone zostałyby statystyki słów. Logi z kanału posiadam z 14 pierwszych dni tego miesiąca, więc teoretycznie szansa jest na odzyskanie części punktów z tego miesiąca (o ile akurat wtedy nie padła mi sesja logująca). Jeśli nie uzyskam odpowiedzi do końca tygodnia, to quizbot ruszy od zera (bazę i skrypt naturalnie posiadam u siebie).
Aktualizacja:
Konto zostało odblokowane i quizbot powrócił. Problem wynikał ze strony administratora, bowiem konto było oznaczone jako roczne, terminowe (wygasłe poniekąd 4 miesiące temu, w czerwcu) zamiast wiecznego. Na szczęście zostało zablokowane, a nie usunięte, czego się obawiałem. W każdym bądź razie dalej możecie cieszyć sie grą, bez utraty żadnych punktów (jedynie ze stratą 2 dni rozgrywki).