wilk napisał(a):No jak najbardziej tak i jest to jedna z planowanych zabaw, ale znając życie to pewnie nikogo niemal by nie było do współtworzenia maratonu tematycznego, bo jak rozumiem o taki chodzi, a wszyscy by chcieli tylko grać. Planowana za to jest inna inicjatywa, podobna, w poście obok, na temat marca.
Andrrew napisał(a):wilk napisał(a):No jak najbardziej tak i jest to jedna z planowanych zabaw, ale znając życie to pewnie nikogo niemal by nie było do współtworzenia maratonu tematycznego, bo jak rozumiem o taki chodzi, a wszyscy by chcieli tylko grać. Planowana za to jest inna inicjatywa, podobna, w poście obok, na temat marca.
Temat obok traktuje o bonusowych Q-punktach za napisane premiery w marcu, czy to podobne do turnieju opartego na premierach quizowych? No chyba, że właśnie te premiery przeznaczymy na taki turniej.
Andrrew napisał(a):Mianowicie nikt, kto napisał na turniej premierę, nie powinien być wykluczany z możliwości startu w turnieju (...)
Andrrew napisał(a):A dla większej motywacji napisania na turniej jakiejś premiery można dodać punkt, że gracze mogą wystąpić w turnieju pod warunkiem napisania choć jednej premiery.
Andrrew napisał(a):(...) a nie byle jakiego w moim mniemaniu, polegającemu na klepaniu punkcików na w kółko powtarzających się, często kiepskich pytankach (...)
Andrrew napisał(a):A na ten masowy turniejek na quizbocie z całą pewnością nie będę tracić czasu.
wilk napisał(a):Jest podobne, lecz nie zawiera organizacji graczy w drużyny i systemu pojedynków. Grać może każdy, tak jak w każdą premierę, zaś istotą jest pisanie premier, a nie granie i za to właśnie są dodatkowe punkty (choć za miejsca medalowe oczywiście są punkty). Co zostało wyjaśnione w odpowiednim do tego poście, więc nie ma sensu tego porównywac i dalej offtopować, w temacie o quizbocie.
wilk napisał(a):Andrrew napisał(a):Mianowicie nikt, kto napisał na turniej premierę, nie powinien być wykluczany z możliwości startu w turnieju (...)
Oczywiście, że tak - o ile nie miał wglądu lub udziału w ich tworzeniu.
wilk napisał(a):Andrrew napisał(a):A dla większej motywacji napisania na turniej jakiejś premiery można dodać punkt, że gracze mogą wystąpić w turnieju pod warunkiem napisania choć jednej premiery.
To dobry warunek, lecz wówczas turniej taki musiałby być ogłoszony z odpowiednim wyprzedzeniem. No i największą motywację powinni wykazać sami operatorzy, by w razie nieprzewidzianych sytuacji, np. ktoś nie nadesłał premiery, zgłosił się i wycofał przed turniejem, nie przyszedł na turniej lub brakuje premiery w puli - był przez nich przygotowany awaryjny zestaw premier.
wilk napisał(a):Andrrew napisał(a):(...) a nie byle jakiego w moim mniemaniu, polegającemu na klepaniu punkcików na w kółko powtarzających się, często kiepskich pytankach (...)
Hmm... Pamiętaj, że sam jesteś autorem części z nich, zaś zawsze możesz zgłosić wątpliwości co do jakości jakiegoś pytania/odpowiedzi.
wilk napisał(a):A ja na koniec jeszcze raz zaznaczam byś nie mylił zabawy w pisanie quizów z turniejem grania w quizy, w dodatku w temacie o grze w quizbota.
Andrrew napisał(a):Osobiście nie widzę większego podobieństwa między ideą samego pisania premier a grą-turniejem opartym na quizach premierowych.
Andrrew napisał(a):Nie będę też dodawać, wilk, kto ten offtop rozpoczął.
Andrrew napisał(a):wilk napisał(a):Andrrew napisał(a):Mianowicie nikt, kto napisał na turniej premierę, nie powinien być wykluczany z możliwości startu w turnieju (...)
Oczywiście, że tak - o ile nie miał wglądu lub udziału w ich tworzeniu.
Według mnie Ci, którzy napisali premierę na turniej oparty na premierach quizowych także (a nawet przede wszystkim) powinni wziąć udział w tym turnieju. Oczywiście nie w sensie grając w napisanego przez siebie quiza, lecz w innego, napisanego przez inną osobę.
Andrrew napisał(a):Oczywiście, jestem autorem niewielkiej części pytań znajdujących się w quizbocie, i co do jakości tych pytań nie mam wątpliwości. Jeśli ktoś ma - niech wytknie mi niekompetencje. Krytyki się nie boję, tym bardziej więc sam ważę się krytykować. A co tam!
Andrrew napisał(a):Jak na razie jednak niestety na wszystkich kanałach ircowych z quizbotami widzę tendencję na ilość pytań w bazie - a nie na jakość.
Andrrew napisał(a):W ogóle póki co wydaje mi się, że turniejem na #quizpl tylko my się interesujemy...
wilk napisał(a):Andrrew napisał(a):Oczywiście, jestem autorem niewielkiej części pytań znajdujących się w quizbocie, i co do jakości tych pytań nie mam wątpliwości. Jeśli ktoś ma - niech wytknie mi niekompetencje. Krytyki się nie boję, tym bardziej więc sam ważę się krytykować. A co tam! :)
To ja będę złośliwy i powiem, że kilka pytań było zależnych. :P Co do wartości merytorycznej to nie pamiętam już, ale chyba nie robiłem większych zmian.
wilk napisał(a):Co do wartości merytorycznej to nie pamiętam już, ale chyba nie robiłem większych zmian.
wilk napisał(a):Jeśli chcesz - możemy to do woli przedyskutować, na odpowiednim do tego podforum.
SyjaM_ka napisał(a):Więc na razie nie ma co zmieniać w założeniach dla Twojego "widzi-mi-się".
SyjaM_ka napisał(a):Wilk ma rację by po tych dwóch zabawach pomyśleć nad kolejną, bardziej rozbudowaną i pracochłonną.
SyjaM_ka napisał(a):Nie powiem, że Twoje pomysły są złe. Ale to nie jest last minute by zaczynać zabawę z dnia na dzień.
Użytkownicy przeglądający ten dział: {[AI] Claude} i 0 gości