criville napisał(a):a) the number of the members of the team is unlimited in number but limited by
the total of their !mrekords and i suggest this number as being 7000. of course initialy it seems
impossible coz some very good players have mrekords of over 5000 but there is sollution for this: we count all those who have !mrekord over 5000 as having 5000 points. of course this 7000 points is just an quick estimation it could be moved up or down.
criville napisał(a):b) also i suggest that the scoring would be separated for each weekend because it is rare that
one can play 3 or 4 weekends in row plus maybe for this reason it would be good that the groups
by default should not be exactly the same each weekend.
eggrodd napisał(a):przykladowo proponuje:
dac 5 dni na ustalenie druzyn, niech ludzie zglosza sami swoje sklady. jesli nie bedzie zadnych obiekcji to ok., jesli beda klotnie, "problemy" ze zbyt mocnymi druzynami, czy jakiekolwiek inne nieporozumienia to wciaz pozostana 2 dni do rozpoczecia zabawy i bedzie czas na to, by zrobic przydzial losowy.
eggrodd napisał(a):zgadzam sie co do oddzielnych zmagan w kazdy weekend i byc moze na podsumowujaca zbiorcza punktacje po 3 weekendach. natomiast nie jestem przekonany co do zmiany grup z kazda nowa rozgrywka. jesli inni gracze beda chcieli sie zmieniac co weekend to ok., niech tak bedzie. wydaje mi sie jednak, ze nie ma to wiekszego sensu z prostej przyczyny: w jeden weekend jestem i gram, w kolejny moze mnie nie byc, tym samym nowa grupa bedzie oslabiona.
lepiej ustalic gotowe sklady przed rozpoczeciem zabawy i trzymac sie ich do jej zakonczenia.
karolajn napisał(a):eggrodd napisał(a):przykladowo proponuje:
dac 5 dni na ustalenie druzyn, niech ludzie zglosza sami swoje sklady. jesli nie bedzie zadnych obiekcji to ok., jesli beda klotnie, "problemy" ze zbyt mocnymi druzynami, czy jakiekolwiek inne nieporozumienia to wciaz pozostana 2 dni do rozpoczecia zabawy i bedzie czas na to, by zrobic przydzial losowy.
pomysl jest fajny, tylko jak to bedzie wygladalo, kto bedzie od tego zeby "ocenic", ktora grupa jest mocniejsza itp? bedzie sie mowilo ludziom prosto w twarz "sory, ale jestescie za slabi, trzeba jednak zrobic losowanie"? ;/
mi sie wydaje ze najplepiej by bylo po prostu od razu losowo zrobic, wtedy przynajmniej bedzie w miare fair, nawet jesli sie wylosuje przypadkiem super-druzyna to przynajmniej nie bedzie juz obiekcji, bo przeciez wylosowane.
Użytkownicy przeglądający ten dział: {[AI] Claude} i 0 gości