Areylena napisał(a):A najbardziej nie podoba mi sie molderkowa nagonka na "nocne expienie".
Jak chcesz, to przeciez tez mozesz grac w nocy, nikt Ci nie broni! Pora jak kazda inna... Ja gram w nocy, bo akurat nie spie i mi sie nudzi, przepraszam.[...]
nie użyłem wymyślonego przez ciebie zwrotu "nocne expienie" więc nie rozumiem czemu przypisujesz go mnie :O nie mam (i nigdy nie miałem) nic przeciwko osobom grającym w nocy! :O
sorry ale nie każde zdanie i nie każda notka na forum jest o tobie :O
wilk napisał(a):Może masz jakiś pomysł by powiązać to jakoś także z punktami ujemnymi i złymi odpowiedziami? Wówczas może byłoby to jakoś bardziej sprawiedliwe.
[...] nie ma sensu dyskutować o gdybaniu, lepiej rozmawiać o konkretnych sytuacjach z quiza.
po prostu to, że ludzie zgapiają pytania w milionerowych nie wydaje mi się jakimś palącym problemem. trudno, taki rodzaj pytań. zawsze można zgapić źle, a wtedy -1.
po ostatnich zmianach w pytaniach milionerowych system prowokuje zachowania "wyprowadzające w pole". a to imho ogólnie nie robi dobrego klimatu. jeśli znam odpowiedź na pytanie to powinienem ją podać, a nie kombinować na poziomie "lepiej poczekam do ostatniej sekundy to wtedy mam większą szansę na dodatkowy punkt".
no i jak już napisałem w pierwszym poście, bardzo nie podoba mi się -2 za złą odpowiedź. w konkretnych sytuacjach na quizie wygląda to tak, że te dwa punkty traci osoba która "wyłamała się" i nie odpowiedziała tak jak wszyscy pozostali. taka osoba następnym razem zastanowi się dwa razy zanim odpowie inaczej niż wszyscy, bo tak to już działa, że +2 punkty to w sumie niewielki zysk, ale -2 punkty to OGROMNA strata.
pozdrawiam!