Propozycje rozbudowy quizbota

Wszystko co związane z quizbotem, czyli m.in. lista autorów pytań w bazie, ranking graczy i Top100 najlepszych wyników oraz informacje jak działa sam quizbot. Tutaj możesz także zgłaszać zauważone błędy w pytaniach oraz dowiedzieć się jak zgłaszać je bezpośrednio do bota. Możesz też poprosić o zsumowanie swoich nicków.

Quizbot: 2005-2024

Post#16 napisany przez wilk » poniedziałek, 4 września 2006, 20:33

DeMetylen napisał(a):21 tysiecy autorow ? Nie za duzo ? ;)

Fajny pomysl z tymi autorami pytan :)

E... noo... ja się tego... pomerdoliło mi się. Znaczy trzeba tym 21 tyś. pytań przypisać autora. Jakaś 1/3 już zrobiona.
wilk (autor wątku)
Operator
Budda

Ostatnia wizyta: wczoraj, 23:03
Pytań w bazie: 16414
Lubię quizy: klasyczne (np. Dizzy)

Post#17 napisany przez kojotka » poniedziałek, 4 września 2006, 20:51

To teraz faktycznie sie oberwie tym, od trudnych pytan ;)
Pomysł bardzo dobry, ale pracy przy nim dużo, WilQ życze powodzenia :)
kojotka
Supergracz
Wieszcz

Ostatnia wizyta: wtorek, 5 lutego 2008, 18:09
Pytań w bazie: 3978

Post#18 napisany przez Spankin » wtorek, 5 września 2006, 05:24

a co z pierwszymi pytaniami? byly dopisywane bez premier, wiec trudno dojsc teraz, czesc moge przypisac z pamieci, ale wszystkich sie boje coby sie nie pomylic :)
Spankin

Quizopisarz
Pisarz

Ostatnia wizyta: wtorek, 26 stycznia 2021, 12:57
Pytań w bazie: 857

Post#19 napisany przez FilipS » wtorek, 5 września 2006, 09:40

no fakt tam chyba bylo z 1700 tych pytan jeszcze cosmy pisali dla poprzedniego kanalu... :) pamietam jaka motoryzacje muzyke i ogolne pisalem ale teraz bedzie ciezko dojsc hehe, :) moze da sie jakis '?' tam gdzie nie wiadomo :)
FilipS

Pisarz

Ostatnia wizyta: niedziela, 16 października 2016, 22:01
Pytań w bazie: 413

Post#20 napisany przez wilk » wtorek, 5 września 2006, 18:32

Autorów pytanek dodaję na podstawie tych plików z premierkami co posiadam, a jak nie posiadam to z logów na podstawie daty premierki przypisuję. Tam gdzie nie poda się autora to po prostu wyświetli się tylko numer pytanka, bo logów też nie mam wszystkich. Na razie kończę przypisywanie i później się pomyśli co tam z tymi osamotnionymi zrobić ;) Z tych co pamiętam teraz to są tam Gwiezdne Wojny i Król Artur.
wilk (autor wątku)
Operator
Budda

Post#21 napisany przez FilipS » wtorek, 5 września 2006, 21:27

Gwiezdne Wojny robił Olek...
Króla Artura może chyba robił Killer... ale nie wiem na 100% :)
:)
FilipS

Pisarz

Post#22 napisany przez Spankin » wtorek, 5 września 2006, 22:30

wtedy kilera jeszcze na swiecie quiza nie bylo;] krola Artura robil Ashganek ;] (na 99,9%) juz sprawdzilem hehe Ashganek jako zyw ;]

na poczatku jest jeszcze sporo pytan 'niezrzeszonych' miedzy innymi atufki, moje, Emi, siudego i paru innych, jakbys wilku mi przeslal baze albo same pytania 'problemowe' to moglbym podopisywac autorow z poczatku:)
Spankin

Quizopisarz
Pisarz

Ostatnia wizyta: wtorek, 26 stycznia 2021, 12:57
Pytań w bazie: 857

Post#23 napisany przez wilk » sobota, 9 września 2006, 06:32

Ok, dzięki pomocy Spankina zeszliśmy do 701 pytanek bez autorów. Aktualny rozkład kogo ile pytanek jest w bazie można sobie zobaczyć w dziale ze statystykami i rekordami.

Z takich grup pytań to zostały mi "matematyka" (może to być Mycha), "film" z pytankami m.in. o Mission Impossible, Top Gun, Robocop, Kristanne Loken, Shreka (możliwe, że to quiz FilipSa), "motoryzacja" (możliwe, że to quiz FilipSa). Jak ktoś wie na pewno to niech da znać. Ja muszę jeszcze pare pytanek atufki zweryfikować i dodać ok. 6 quizów z logów. Jak ktoś chce to mogę podrzucić trochę pytań bez autorów do rozpoznania (ale tak na 100%, bo nie ma sensu by potem ktoś się kłócił o autorstwo).

Aha, pytanka te co wrzucam z mojej gry w NerdQuiza są pokazywane bez autora, także nie wszystko bez autora to zagubione pytanie ;)

/edit/
Ok, wydobyłem tamte pytanka - doszło 486 nowych.
wilk (autor wątku)
Operator
Budda

Post#24 napisany przez FilipS » sobota, 9 września 2006, 15:54

motoryzacja to definitywnie mój bo pamiętam jeszcze się o niego z Ewelą kłóciłem a film raczej chyba też szczególnie że wtedy właśnie oglądałem Terminatora tego nowego z Krsitanną Loken :P:P:P hyhyy :D
FilipS

Pisarz

Re: Rozbudowa bota

Post#25 napisany przez Areylena » środa, 21 maja 2008, 21:30

Jako ze nie znalazlam lepszego miejsca na sugestie... napisze tu.

Otoz pomyslalam, ze moze fajnie byloby zerowac quizpoty, znaki, czasy... moze nie codziennie... ale co miesiac... fajnie byloby sie znalezc choc na chwile na jakiejs liscie ;) (oczywiscie zachowac je jako rekordy globalne) no a quizpoty sumowac jak punkty...
Tymczasem wyniki sa tak wysrubowane, ze o czasie 1,8 sekundy mozna tylko pomarzyc (tyle trzeba, zeby sie na liste dostac) :D
Mysle, ze gdyby byla lista zerowana to byloby troche wiecej frajdy z gry :)

Pozdrawiam
Areylena
Areylena

Supergracz
Swój człowiek

Ostatnia wizyta: poniedziałek, 20 lipca 2020, 18:39
Pytań w bazie: 65

Post#26 napisany przez eggrodd » środa, 21 maja 2008, 21:39

czyli 4 dodatkowe komendy do quizbota? jak dla mnie jest ich juz za wiele, nowi ludzie sie i tak gubia z tym co jest aktualnie
eggrodd
Operator
Wieszcz

Ostatnia wizyta: sobota, 5 października 2024, 21:08
Pytań w bazie: 21879

Post#27 napisany przez wilk » środa, 21 maja 2008, 22:23

8 poleceń. !quizpot, !znaki, !czas, !szal. Dla każdego oprócz obecnych po dwie statystyki/polecenia, bo dzienne i miesięczne.
wilk (autor wątku)
Operator
Budda

Post#28 napisany przez eggrodd » środa, 21 maja 2008, 22:28

uwazam, ze duzo bardziej pozyteczne byloby wprowadzenie po kazdym pytaniu familiadowym 5 losowo wybranych odpowiedzi (maks. do 10, w sumie zalezy jakiej dlugosci sa to odp. - 5 w zupelnosci wystarczy), jesli nikt z graczy nie udzielil ani jednej poprawnej odpowiedzi na dane pytanie familiadowe. Wtedy quiz mialby jakas wartosc edukacyjna i jestem pewien, ze z czasem graczom zostawaloby cos w glowach :) Tym bardziej, ze po milionerowych pytaniach znamy odpowiedz poprawna, to samo po mieszanych czy dizzy, nawet po pominieciu pytania pokazuje sie poprawna odpowiedz. A co do samych familiadowych pytan, sporo jest takich, na ktore nikt nie udziela odpowiedzi...
eggrodd
Operator
Wieszcz

Post#29 napisany przez wilk » środa, 21 maja 2008, 23:39

No to mogę zaimplementować. Choć zastanawiam się też nad tym, by pominięte i przegapione pytania wracały do puli pytań niezadanych. W związku z czym wtedy w ogóle nie pokazywałyby się poprawne odpowiedzi.
wilk (autor wątku)
Operator
Budda

Post#30 napisany przez eggrodd » czwartek, 22 maja 2008, 01:27

Hmm nie jestem pewien czy dobrze zrozumialem Twoj zamysl:
wszystkie pytania, beda mialy ukryta poprawna odpowiedz, a pytania pominiete i przegapione wracaja do puli pytan, tzn. zaistnieje mozliwosc, ze w razie ciaglego pomijania jakiegos pyt, bedzie ono moglo powtorzyc sie nawet kilkakrotnie w ciagu jednego tygodnia. Jesli tak to, hmm...

Nie wiem, czy pomysl z ukrywaniem poprawnych odpowiedzi jest dobry. Wg mnie obecna forma jest jak najbardziej odpowiednia; sam dzieki temu, ze przy pomijaniu pytan, od jakiegos czasu zaczely sie one pokazywac, zapamietalem kilka pytan AdamSa i pare grabarzowych pokemonow ;p
Z racji tego, ze forum ostatnio ozylo proponowalbym ankiete przed wprowadzeniem ewentualnej zmiany. Mysle, ze wiekszosc graczy, tak jak i ja, bedzie przeciwnych takiemu "apgrejdowi" :)

A odnosnie pomijanych i przegapionych pytan... sam kiedys bylem za tym, zeby najczesciej pomijane pytania usuwac z bazy, mimo to, zawsze jest ktos kto zna odpowiedz, nawet jesli w danej chwili nie przebywa na kanale. Pomijanie pytan jak kazdy zauwazyl, zalezne jest od wiedzy graczy i to, ze cos jest ciagle pomijane przez stalych bywalcow, nie znaczy, ze bedzie pomijane zawsze. Ciagle wchodza nowe osoby; nie wiadomo co komu siedzi w glowie :)

Przegapione pytania dochodza sila rzeczy, gdy ludzie przestaja grac i bot zadaje pytania sam sobie. I takie pytania wlasnie, moim zdaniem, moglyby wracac do puli pytan niezadanych. Moglyby ale nie musza. Z puli ponad 50 tysiecy pytan, przy 1500 pytan zadawanych dziennie, nie jest mozliwoscia by jakiekolwiek pytanie sie powtorzylo :)

Moim zdaniem nie ma co szukac sobie "na sile" dodatkowej pracy :D
eggrodd
Operator
Wieszcz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Quizbot