Hmm nie jestem pewien czy dobrze zrozumialem Twoj zamysl:
wszystkie pytania, beda mialy ukryta poprawna odpowiedz, a pytania pominiete i przegapione wracaja do puli pytan, tzn. zaistnieje mozliwosc, ze w razie ciaglego pomijania jakiegos pyt, bedzie ono moglo powtorzyc sie nawet kilkakrotnie w ciagu jednego tygodnia. Jesli tak to, hmm...
Nie wiem, czy pomysl z ukrywaniem poprawnych odpowiedzi jest dobry. Wg mnie obecna forma jest jak najbardziej odpowiednia; sam dzieki temu, ze przy pomijaniu pytan, od jakiegos czasu zaczely sie one pokazywac, zapamietalem kilka pytan AdamSa i pare grabarzowych pokemonow ;p
Z racji tego, ze forum ostatnio ozylo proponowalbym ankiete przed wprowadzeniem ewentualnej zmiany. Mysle, ze wiekszosc graczy, tak jak i ja, bedzie przeciwnych takiemu "apgrejdowi"
A odnosnie pomijanych i przegapionych pytan... sam kiedys bylem za tym, zeby najczesciej pomijane pytania usuwac z bazy, mimo to, zawsze jest ktos kto zna odpowiedz, nawet jesli w danej chwili nie przebywa na kanale. Pomijanie pytan jak kazdy zauwazyl, zalezne jest od wiedzy graczy i to, ze cos jest ciagle pomijane przez stalych bywalcow, nie znaczy, ze bedzie pomijane zawsze. Ciagle wchodza nowe osoby; nie wiadomo co komu siedzi w glowie
Przegapione pytania dochodza sila rzeczy, gdy ludzie przestaja grac i bot zadaje pytania sam sobie. I takie pytania wlasnie, moim zdaniem, moglyby wracac do puli pytan niezadanych. Moglyby ale nie musza. Z puli ponad 50 tysiecy pytan, przy 1500 pytan zadawanych dziennie, nie jest mozliwoscia by jakiekolwiek pytanie sie powtorzylo
Moim zdaniem nie ma co szukac sobie "na sile" dodatkowej pracy