Jak dla mnie, bardzo ciekawa jest opcja z punktem karnym za zostawienie i brak odpowiedzi. Pomijanie przez operatorów już nie jest tak fajne, bo może prowadzić do nadużyć. Mimo, iż wszem i wobec wiadomo, że nasi operatorzy są wszechogarniająco boscy, to jednak jestem raczej na nie
Pomysł z dodatkowym losowaniem pytań "specyficznych"... tutaj trudno powiedzieć. Z jednej strony fajnie i miło, ale z drugiej - dla każdego inne pytania są trudne. Jedni nie znają pokemonów, ale znajdują się tu także od nich specjaliści. Czemu mają mieć gorzej?
Podobnie można rzec o każdym innym pytaniu. Prócz pytań z wiedzy ogólnej, to wszystkie trzeba byłoby losować w ten sposób. Nie jestem w stanie się jednoznacznie określić, więc niech wypowiedzą się inni
Natomiast wnosiłem kiedyś o pomijanie pytania po niewielkiej zwłoce czasowej (3-5 s), by znający odpowiedź i odpowiadający na pytanie w trakcie, gdy inni je pomijają, miał możliwość swobodnego dokończenia odpowiedzi, bez dodatkowego stresu związanego z niepewnością czy zdąży, nim pytanie zostanie pominięte. Rozumiem, że ta opcja nadal jest "przemyśliwana"?