Błędy na forum

Wszystko co chcielibyście wiedzieć o kanale, poznać historię jego powstawania, dowiedzieć się kto nim administruje i jaki jest regulamin, zobaczyć osiągnięcia naszych najlepszych graczy oraz sprawdzić globalny ranking Q-punktów, bądź poczytać kompendium wiedzy o quizach IRC-owych.

Polecenia: IRC, quizbot, statbot, funbot

Błędy na forum

Post#1 napisany przez wilk » niedziela, 25 czerwca 2006, 02:01

- tekst "szybka odpowiedź" ma złe kodowanie (Szybka odpowiedŸ),
- mod dodający szybkie banowanie, ostrzeżenia wyświetla przyciski po pierwsze nie pasujące estetycznie do reszty (ok, jestem czepialski :P), a po drugie rozbija nagłówek postu - linia oddzielająca przyciski, temat postu i datę od treści właściwej postu jest źle ułożona - lepiej dać te przyciski pod awatar albo zwiększyć odstęp (przykład),
- po daniu ostrzeżenia powracamy do strony głównej - powinna być to opcja, a my powinniśmy powrócić do zadanego tematu,
- powinno pokazywać maksymalną liczbę ostrzeżeń tzn. 1/5 itd.
- w jaki sposób "schodzą" ostrzeżenia? Bo nie widzę nigdzie do tego opcji. Są na jakiś czas?
- (niebardzo przydatny) mod zamieniający numer tematu/forum na jego nazwę nie funkcjonuje poprawnie. Otóż zjada on literkę "n". Przykłady:

http://www.pol-media.com/killer/quizpl/asz-premier-vt111.html
http://www.pol-media.com/killer/quizpl/bledy-a-forum-vt156.html
http://www.pol-media.com/killer/quizpl/zasady-forum-kaalu-quizpl-vt148.html
wilk (autor wątku)
Operator
Budda

Ostatnia wizyta: wczoraj, 18:39
Pytań w bazie: 16414
Lubię quizy: klasyczne (np. Dizzy)

Post#2 napisany przez damian » niedziela, 25 czerwca 2006, 07:31

- tekst "szybka odpowiedź" ma złe kodowanie (Szybka odpowied�),

Już poprawione

- mod dodający szybkie banowanie, ostrzeżenia wyświetla przyciski po pierwsze nie pasujące estetycznie do reszty (ok, jestem czepialski Razz), a po drugie rozbija nagłówek postu - linia oddzielająca przyciski, temat postu i datę od treści właściwej postu jest źle ułożona - lepiej dać te przyciski pod awatar albo zwiększyć odstęp (przykład),

U mnie wszystko ładnie pokazuje.
- po daniu ostrzeżenia powracamy do strony głównej - powinna być to opcja, a my powinniśmy powrócić do zadanego tematu,

Postaram sie naprawic

Dlaczego? Niektorych se zbanuje po daniu 3 ostrzezen z 5 a niektorych dopiero za 5...
- w jaki sposób "schodzą" ostrzeżenia? Bo nie widzę nigdzie do tego opcji. Są na jakiś czas?

Nie było tej opcji w tym modzie, a nie miałem czasu dorobić.
- (niebardzo przydatny) mod zamieniający numer tematu/forum na jego nazwę nie funkcjonuje poprawnie. Otóż zjada on literkę "n".

Poprawione
damian

Pisarz

Ostatnia wizyta: niedziela, 29 września 2013, 15:41
Pytań w bazie: 494

Post#3 napisany przez DeMetylen » niedziela, 25 czerwca 2006, 13:30

/me glaszcze klr !

Rob rob ;)
DeMetylen
Quizopisarz
Wieszcz

Ostatnia wizyta: piątek, 6 września 2013, 11:20
Pytań w bazie: 2197

Post#4 napisany przez wilk » niedziela, 25 czerwca 2006, 15:13

klr napisał(a):
- mod dodający szybkie banowanie, ostrzeżenia wyświetla przyciski po pierwsze nie pasujące estetycznie do reszty (ok, jestem czepialski Razz), a po drugie rozbija nagłówek postu - linia oddzielająca przyciski, temat postu i datę od treści właściwej postu jest źle ułożona - lepiej dać te przyciski pod awatar albo zwiększyć odstęp (przykład),

U mnie wszystko ładnie pokazuje.

A mnie bardzo nieładnie przekreśla temat i przyciski :P

klr napisał(a):

Dlaczego? Niektorych se zbanuje po daniu 3 ostrzezen z 5 a niektorych dopiero za 5...

Ręcznie tak, tylko, że po co w takim razie w panelu admina jest opcja "Automatyczne banowanie
Ustal po ilu ostrzeżeniach użytkownik ma zostać automatycznie zbanowany"
? :> O tą liczbę mi chodzi, zaś skoro jednego usera banować po 3, a innego po 5 to ostrzeżenia powinny mieć jakąś "wagę" lub opis żeby było wiadomo dlaczego szybciej dostał bana (choć nie widzę na razie takiej potrzeby dawania ręcznie banów :P ale automatycznie to już inna sprawa).

klr napisał(a):

Nie było tej opcji w tym modzie, a nie miałem czasu dorobić.

Przydałaby się wersja czasowa, powiedzmy by logował też czas założenia i "expirował" po jakichś 1-3-6 miesiącach (ustawiane z panelu najlepiej). W końcu amnestia powinna istnieć, chociażby miała nawet trwać przez jeden dzień :P

I mam jeszcze dużą prośbę o takiego moda, którego widziałem na kilku stronkach z hackami. Otóż uniemożliwia (a raczej tylko utrudnia :/) rejestrowanie się botom na forum. Zamienia on zmienne przy rejestracji i boty źle wypełniają przez to formularz. Bo obecnie to co drugi dzień trzeba to to kasować. W sumie nic złego nie robią, ale gdyby je zliczyć to mielibyśmy już listę osób zarejestrowanych większą o przeszło 10 osób, z czego niektóre ponownie się logują (obecnego "Noelqwert" kasuję już trzeci raz...).

A tak w ogóle to dobra robota ;)
wilk (autor wątku)
Operator
Budda

Post#5 napisany przez damian » niedziela, 25 czerwca 2006, 15:43

Przydałaby się wersja czasowa, powiedzmy by logował też czas założenia i "expirował" po jakichś 1-3-6 miesiącach (ustawiane z panelu najlepiej). W końcu amnestia powinna istnieć, chociażby miała nawet trwać przez jeden dzień

Pobawie się ale nie daje 100% że mi się uda nie znam za dobrze php
I mam jeszcze dużą prośbę o takiego moda, którego widziałem na kilku stronkach z hackami. Otóż uniemożliwia (a raczej tylko utrudnia :/) rejestrowanie się botom na forum. Zamienia on zmienne przy rejestracji i boty źle wypełniają przez to formularz. Bo obecnie to co drugi dzień trzeba to to kasować. W sumie nic złego nie robią, ale gdyby je zliczyć to mielibyśmy już listę osób zarejestrowanych większą o przeszło 10 osób, z czego niektóre ponownie się logują (obecnego "Noelqwert" kasuję już trzeci raz...).

Jest wizualne potwierdzenie rejestracji.
damian

Pisarz

Post#6 napisany przez wilk » niedziela, 25 czerwca 2006, 17:39

Wiem, ale ono nie bardzo działa, bo jest włączone cały czas, a mimo wszystko dalej się rejestrują. Są mody, które zamieniają kilka zmiennych w formularzu rejestracji, a z uwagi na to, że boty nie wypełniają formularza, a wysyłają go już wypełnionego w zapytaniu do serwera to źle wypełniają go poniekąd ergo są wykrywane i nie mogą się zarejestrować.

-=[edit]=-
Ten zmieniacz nazw linków wciąż nie działa dla wszystkich znaczków:

http://www.pol-media.com/killer/quizpl/mieszne-logi-vt59.html
wilk (autor wątku)
Operator
Budda

Post#7 napisany przez damian » wtorek, 27 czerwca 2006, 20:21

-=[edit]=-
Ten zmieniacz nazw linków wciąż nie działa dla wszystkich znaczków:

Dziękuje, już poprawiam :-)

Jeżeli znajdziecie jeszcze jakiś link do tematu/forum w którym nie pokazuje jakiegoś znaku dajcie znać.
damian

Pisarz

Post#8 napisany przez DeMetylen » wtorek, 27 czerwca 2006, 22:00

A gdzie zes zapodzial kolorki dal moderatora, administratora, operatora i voica ?
DeMetylen
Quizopisarz
Wieszcz

Post#9 napisany przez damian » wtorek, 27 czerwca 2006, 22:16

A gdzie zes zapodzial kolorki dal moderatora, administratora, operatora i voica ?

Tą modyfikacje właśnie przed chwilką wgrałem. Teraz czekam na wilka aż ustawi kolory, bo on to po swojemu robi ;-]
damian

Pisarz

Post#10 napisany przez wilk » środa, 28 czerwca 2006, 03:06

Ale coś mnie nie pokazuje na liście zarejestrowanych ludzików (w panelu admina jako ludzie na forum także, więc coś się zrypało ;]) :/ no i nie mogę wybrać płci... :(
Btw. on może współpracować z modem "ekipa", co też by było fajnie go doinstalować.
Btw2. a dodałeś też opcję tego by po daniu warninga przekierowywało do posta, a nie na stronę główna i by też była na planszy przejściowej taka opcja wyboru (jak po napisaniu posta).

-=[edit]=-
Aha, dlatego, że jestem invisible ;] ale to chyba chociaż sam siebie powinienem widzieć?

Pod linkiem "ludzie" nie koloruje nicków według rang oraz nie działają linki do ich profili po kliknięciu na nick.

Nie koloruje moderatora grupy po wybraniu jakiejkolwiek grupy.

Coś się spaprało z rangami (chyba przez te błędy w bazie...) po synchronizacji userów i rang, i nie można zmienić rang z panelu...

Btw. zmien whoisa po kliknięciu na ip w panelu admina na na przykład DNSTools. Wywołanie dla whois:

http://www.dnsstuff.com/tools/whois.ch?ip=1.3.3.7

Btw2. coś z edycją postów też nie teges, bo nie mogłem edytować już tego posta i musiałem skasować i na nowo napisać...
wilk (autor wątku)
Operator
Budda

Post#11 napisany przez kojotka » środa, 28 czerwca 2006, 09:34

A cóż to zabłędy? :)

Od kiedy DeMetylen masz voice?

Proszę o sprostowania :)
kojotka
Supergracz
Wieszcz

Ostatnia wizyta: wtorek, 5 lutego 2008, 18:09
Pytań w bazie: 3978

Post#12 napisany przez DeMetylen » środa, 28 czerwca 2006, 13:00

Hehe... No ja tam nie wiem ;)
DeMetylen
Quizopisarz
Wieszcz

Post#13 napisany przez damian » środa, 28 czerwca 2006, 14:41

Dzisiaj jeszcze wszystko przetestuje i do konca tego tygodnia powinno grać
damian

Pisarz

Post#14 napisany przez kojotka » środa, 28 czerwca 2006, 15:44

klr dziekujemy :!: :D
kojotka
Supergracz
Wieszcz

Ostatnia wizyta: wtorek, 5 lutego 2008, 18:09
Pytań w bazie: 3978

Post#15 napisany przez damian » środa, 28 czerwca 2006, 21:26

Ale na razie chyba trzeba wgrać normalne forum, bo się dzieją różne cuda nie widy.
damian

Pisarz

Następna strona

Powrót do O #QuizPL