Nowe staty ?

Wszystko co chcielibyście wiedzieć o kanale, poznać historię jego powstawania, dowiedzieć się kto nim administruje i jaki jest regulamin, zobaczyć osiągnięcia naszych najlepszych graczy oraz sprawdzić globalny ranking Q-punktów, bądź poczytać kompendium wiedzy o quizach IRC-owych.

Polecenia: IRC, quizbot, statbot, funbot

Nowe staty ?

Post#1 napisany przez DeMetylen » wtorek, 27 czerwca 2006, 01:45

http://www.quizpl-pisg.prv.pl/ - Wlasnie cos takiego zauwazylem :)

Tylko jakies dziwne sa te staty, bo nie pokrywaja sie z tymi co sa w bocie :?:
Jak to jest? Ze starych logow sa zmajstrowane czy jak ?

Ogolnie dosc fajne to jest :

np.:
  • "malami też nie wie zbyt wiele, 11.5% linii było pytaniami."
  • Jeden z moich nikow to 'JestemLatwy' :D
  • ChaoSS tez jest dobry z nickow : 'PanNarkoman'
  • [KERMI] uwielbia mówić sam do siebie albo inni za nim nie nadążają, pisał monologi 778 razy!
  • No i moj ulubiony z czego sie smialem baaaaaardzo. Cytat stukana "ty.... [KERMI] mam pytanie do ciebie ? CZY TY JESTES /tere fere/"

Fajna sprawa... Usmielem sie niezle ;)
DeMetylen (autor wątku)
Quizopisarz
Wieszcz

Ostatnia wizyta: piątek, 6 września 2013, 11:20
Pytań w bazie: 2197

Post#2 napisany przez wilk » wtorek, 27 czerwca 2006, 07:37

Tak, tak jak w newsie (RSS) pisałem, uruchomiłem statyczne statystyki robione z logów z mojej sesji (z tych co mam, ale i tak zajmują one przeszło 120MB od stycznia). Będą one bardzo nieregularnie aktualizowane w miarę zbierania kolejnych logów. Są niekonsekwencje gdzie niegdzie z uwagi na to iż zbierają one dane po nickach tylko, więc musiałem pierw przygotować paru osobom aliasy, ale mimo to osobom często zmieniającym nicki/bawiącym sie w zmianę nicka na inną osobę źle będzie liczyć i na to już nic nie poradzę. Przykładowo:

!bots! (195 nick'ów) (...), BimberGiVeN, (...)

No chyba, że ktoś chce się bawić w dokładniejsze przypisywanie aliasów. Ogólnie można to traktować jako statystyki poglądowe i zabawkę do cieszenia oka.
wilk
Operator
Budda

Ostatnia wizyta: wczoraj, 18:39
Pytań w bazie: 16414
Lubię quizy: klasyczne (np. Dizzy)

Powrót do O #QuizPL