+v i inne takie

Wszystko co chcielibyście wiedzieć o kanale, poznać historię jego powstawania, dowiedzieć się kto nim administruje i jaki jest regulamin, zobaczyć osiągnięcia naszych najlepszych graczy oraz sprawdzić globalny ranking Q-punktów, bądź poczytać kompendium wiedzy o quizach IRC-owych.

Polecenia: IRC, quizbot, statbot, funbot

+v i inne takie

Post#1 napisany przez wilk » poniedziałek, 17 października 2005, 22:52

Witam. Chciałbym poruszyć pewną kwestię odnośnie polityki +v jaką ostatnio wprowadzono na #. Według mnie to nonsens z powodów takich, że:

1. Trochę za późno na taką diametralną zmianę - no ok, wiem, że części nie robi to różnicy czy maja +v czy nie (co nie zmienia faktu, że żywo dyskutują na temat nowej zasady..),

2. Kanał jest w miarę mały i większość ludzi już na nim siedzi od dłuższego czasu, teraz rozdzialanie ludzi na dwa obozy spowoduje tylko kłótnie (czego już byliśmy świadkami), może nie o to kto ma, a kto nie, a po prostu o zasadność rozdziału plusów.

Dla mnie rozwiązaniem może być coś takiego, że powracamy do tego, że każdy ma na wejściu + (lub nikt, ale przynajmniej jest po równo) albo robimy coś takiego, że od dnia 'x' starzy bywalcy maja już na stałe plusa, a nowi nie (ewentualnie po jakimś czasie/stażu dopiero).

Inna kwestia to te ynteligentne skrypty ochronne na Naskalu..

1. Skrypt przeklinokop jest dziurawy niczym ser szwajcarski.
- Po pierwsze kopie za słowa zawierające rdzeń przekleństwa, ale nim nie będące np. przesłuchuje, podsłuchuje itp.,
- Po drugie przekleństwo można zmodyfikować tak, że skrypt go nie wykryje, a i tak każdy wie o co chodzi,
- Po trzecie sens tego jest niewielki, kto chce i tak będzie przeklinał w złości. Lepsze już by było oddanie gestii kogo kopnąć za nadużywanie, a nie za używanie - w ręce operatorów.

2. Skrypt fludokop (floodkick) jest w sumie dobrym rozwiązaniem by nie bylo 'syfu' na # dużego, ale niestety serwerowi często zdarza sie przylagowac i wtedy skrypcik ma sporo roboty - jeśli mnie rozumiecie..

To tylko takie moje wolne spostrzeżenia.

Popraweczka baj @kLr :)
Popraweczka baj *LoneWolf - miało właśnie tak być jak było ;)
Ostatnio edytowano wtorek, 25 października 2005, 19:00 przez wilk, łącznie edytowano 1 raz.
wilk (autor wątku)
Operator
Budda

Ostatnia wizyta: wczoraj, 18:39
Pytań w bazie: 16414
Lubię quizy: klasyczne (np. Dizzy)

Re: +v i inne takie

Post#2 napisany przez Andrrew » wtorek, 18 października 2005, 20:05

Aloha.

Dziś jest 18 październik, właśnie się zarejestrowałem na forum, na kanale także jestem (podobnie jak wczoraj) i nie zauważyłem żadnej polityki, o której Shezaar alias LoneWolf piszesz.
Cały czas wszyscy dostają +v.
Gdyby jednak taka (zmieniona) polityka rzeczywiście miała zostać wprowadzona - popieram absolutnie Twoje zdanie. Mi osobiście wisi i dzwoni czy mam (bede mieć) voice czy nie, ale rzeczywiście być może taki podział z różnych powodów mógłby nie zdobyć mojej sympatii.

Jeżeli chodzi o mój stosunek do tych "skryptów ochronnych" - chyba większość już je zna. Kopanie czy banowanie za jeden czy dwa bluzgi uważam za kompletny idiotyzm, znów zgadzam się z LoneWolf - tym razem w kwestii kopania przez opów ludzi nadużywających bluzgów, reklam czy floodu. Chociaż to ostatnie jest chyba podważalne. I tak ciągle działa bot quiozowy na kanale, który przecież działa jak flooder.
Andrrew

Zablokowany
Pisarz

Ostatnia wizyta: wtorek, 14 października 2014, 19:26
Pytań w bazie: 1050

Post#3 napisany przez damian » wtorek, 18 października 2005, 20:16

LoneW0lf, jak najbardziej się z tobą zgodze. Skrypt na przeklinanie oraz ten floodkick są nie potrzebne zawsze ktoś z opów jest na kanale i jak zobaczy jakąś osobe która po upomnieniu nadużywa tych słów to poprostku /kick $nick, a jeżeli dalej będzie to ignorował to /ban $nick :) za flood to samo. Ostatnio niedawno został zbanowany spambot który wszedł na kanał. Pozdrawiam kLr ;>
damian

Pisarz

Ostatnia wizyta: niedziela, 29 września 2013, 15:41
Pytań w bazie: 494

Powrót do O #QuizPL