Witam. Chciałbym poruszyć pewną kwestię odnośnie polityki +v jaką ostatnio wprowadzono na #. Według mnie to nonsens z powodów takich, że:
1. Trochę za późno na taką diametralną zmianę - no ok, wiem, że części nie robi to różnicy czy maja +v czy nie (co nie zmienia faktu, że żywo dyskutują na temat nowej zasady..),
2. Kanał jest w miarę mały i większość ludzi już na nim siedzi od dłuższego czasu, teraz rozdzialanie ludzi na dwa obozy spowoduje tylko kłótnie (czego już byliśmy świadkami), może nie o to kto ma, a kto nie, a po prostu o zasadność rozdziału plusów.
Dla mnie rozwiązaniem może być coś takiego, że powracamy do tego, że każdy ma na wejściu + (lub nikt, ale przynajmniej jest po równo) albo robimy coś takiego, że od dnia 'x' starzy bywalcy maja już na stałe plusa, a nowi nie (ewentualnie po jakimś czasie/stażu dopiero).
Inna kwestia to te ynteligentne skrypty ochronne na Naskalu..
1. Skrypt przeklinokop jest dziurawy niczym ser szwajcarski.
- Po pierwsze kopie za słowa zawierające rdzeń przekleństwa, ale nim nie będące np. przesłuchuje, podsłuchuje itp.,
- Po drugie przekleństwo można zmodyfikować tak, że skrypt go nie wykryje, a i tak każdy wie o co chodzi,
- Po trzecie sens tego jest niewielki, kto chce i tak będzie przeklinał w złości. Lepsze już by było oddanie gestii kogo kopnąć za nadużywanie, a nie za używanie - w ręce operatorów.
2. Skrypt fludokop (floodkick) jest w sumie dobrym rozwiązaniem by nie bylo 'syfu' na # dużego, ale niestety serwerowi często zdarza sie przylagowac i wtedy skrypcik ma sporo roboty - jeśli mnie rozumiecie..
To tylko takie moje wolne spostrzeżenia.
Popraweczka baj @kLr
Popraweczka baj *LoneWolf - miało właśnie tak być jak było