Chciałem tylko napisać, że w tym roku czekają nas przynajmniej cztery wydarzenia:
- naszemu kanałowi stuknie już 12 lat istnienia ---> DOKONANE! (13.06.2017)
Nieskromnie muszę powiedzieć, że jesteśmy jedynym tak długo istniejącym z obecnych, wszystkich dawnych i zapewne także z przyszłych, bo IRC (niezależnie od sieci) swoje lata świetności ma już za sobą, kanałem quizowym, na którym cały czas coś się dzieje — ludzie przychodzą, grają w quizy, quizbota, są premiery quizowe, a sam kanał jest aktywnie prowadzony. Tak, Arey, nie jest to równa rocznica oraz jest taka sama, jak i jedenasta czy trzynasta, ale chodzi o to, że każda kolejna jest niezwykle istotna. Bo to kolejny rok wspólnego spędzania wieczorów i rozrywki, ale i miejsce w które niesamowita liczba osób włożyła swój czas, pracę i serce, grając i układając mnóstwo świetnych pytań. To miejsce, gdzie wiele osób się poznało, a co więcej, dzięki niemu przynajmniej dwie pary podążyły dalej wspólną drogą. A tak, litlegirl, racja więcej niż dwie. A pewnie i jeszcze więcej, o których nie wiem(y). - odbędzie się łącznie 1500 premier quizowych ---> DOKONANE! (09.04.2017)
Licznik na górze pokazuje mi dziś, że łącznie 4299 dni upłynęły od chwili startu (gdy przytrzymacie chwilę mysz nad dniami), co daje jeden quiz co każde ok. 3 dni. Aczkolwiek były miesiące, że w ciągu 30 dni bywało aż 48 quizów! Z tych wszystkich quizów przeszło 330 napisała jedna osoba — eggrodd, a wszystkich autorów jest setka osób. Wszelkie informacje znajdziecie w rekordach kanałowych. - baza quizbota przekroczy 100000 pytań ---> DOKONANE! (13.06.2017) (101101 pytań)
I są to wszystko pytania pochodzące z ciężkiej pracy naszych autorów quizów lub zgłoszone do bota, bądź przysłane na mail luźne pytania. Tutaj również prym wiedzie eggrodd. U nas baza pytań nie została zbudowana w oparciu o gotowce (tak, niektóre kanały dostały za friko np. wszystkie pytania atufki od razu na start), nie ma też trików, by sztucznie podbijać prezentowaną liczbę pytań (bo i takie cuda widziałem) — wszelkie duplikaty, także te nie dosłowne są zwyczajnie przeze mnie usuwane. Ponadto wszelkie pytania są poprawiane tak, aby były jak najlepszej jakości. Tutaj nie ma co drugiego pytania z małej litery czy bez przecinków, kropek — tu nie ma lipy. My zaczęliśmy od pierwszego pytania. Do dodania czeka już znacznie więcej niż „brakujące” ok. 2 tys. pytanek, ale konieczne jest ich jeszcze przejrzenie. - odbędzie się 150 cykl (miesiąc) gry w quizbota ---> DOKONANE! (11.2017)
W zasadzie wiąże się to bezpośrednio z 12-letnim stażem kanału, ale rewelacyjnie, że ludzie wciąż nie dają ostygnąć quizbotowi. Przeszło 100 razy we wszystkich Top10 pojawił się Yoel i zebrał on także największą pulę punktową.
Ważniejsze wydarzenia odnaleźć możecie na Facebooku, w informacjach o kanale oraz rekordach kanałowych.