Zaktualizowałem iQuiz usprawniając przede wszystkim antygoogler oraz dodając znaczne możliwości wyboru tego, jak punktowane są odpowiedzi w Familiadzie/Multi. Jak tylko uporam się z aktualizacją bazy pytań i nadgonimy z zaległościami, to dodany do iQuizu zostanie w końcu także quiz Milionerowy oraz tryb oyeya dla Mieszacza. Dlaczego tyle opcji w skrypcie? Bo może kiedyś zrobię z tego quizbota. Przygotowałem też osobny post z opisem całego skryptu.
Pełna lista zmian:
changelog, nowa pełna
instrukcja obsługi oraz przyda się Wam
poradnik dla piszących i puszczających quizy. Sam skrypt można pobrać z:
iQuiz.
W przeciwieństwie do autorów (k4be – kod i Andrrew – „pomysły” i testy) wersji skryptu Milionerowego (3.1), która niedawno się pojawiła — ja nie przypisuję sobie autorstwa czyjegoś rozwiązania w skrypcie, zasłaniając się, iż to znajomy znajomego sąsiada spod trójki podpowiedział pomysł, który to JA dodałem do Milionerów przeszło pół roku wcześniej (m.in. odpowiadanie na priv) i który przez cały ten czas był w użyciu. Jeśli coś dodaję od siebie, to się dopisuję (zwykle jedynie w komentarzach w kodzie, a nawet nie wizualnie), bez względu na zakres zmian, a nie nadpisuję czy podpisuję jako twórca cudzego pomysłu. No cóż, ale fejmik itd. iksde. W końcu już raz skopiował naszego quizbota, by piać nad „unikalnością” swojego, to co tam teraz mały skrypcik. Ale o tym bezczelnym zagraniu zapewne poczytacie jeszcze wkrótce dokładniej.
iQuiz bez wątpienia jest inspirowany skryptami „Dizzy” (autorstwa Dizzy) oraz „Mieszacz” i „Familiada” (autorstwa snajperx). Skrypty m.in. „Mieszacz” oraz „Familiada” na przestrzeni lat otrzymały ode mnie różne nowe funkcje i poprawki, które również wpłynęły na iQuiz. Ponadto w tej wersji podczas optymalizowania antygooglera skorzystałem z obliczeń zawartych w skrypcie splitlong.pl autorstwa Bjoerna 'fuchs' Krombholza.
Edit: skrypty zostały dodane do repozytorium (jeszcze akceptacja).
Edit: skrypty zostały dodane i zaakceptowane, można je pobrać z
https://scripts.irssi.org